Projectmanager Product Innovation

Voor onze locatie in Ede zijn wij op zoek naar een initiatiefrijke Projectmanager op de afdeling Innovation & Development, die zin heeft in mooie uitdagingen binnen de verpakkingsontwikkeling. Heb jij ervaring als projectmanager of product ontwerper binnen een I&D afdeling in de kunststofindustrie en krijg je energie om samen met het team, bestaande uit totaal 8 collega's, te werken aan projecten in de ontwikkelfase van kunststof verpakkingen? Wil je werken in een omgeving met veel dynamiek en ben je toe aan een 2e of 3e stap in jouw loopbaan? Dan komen we graag met jou in contact.

Jouw functie

In het Excellence Center "dispensing closures" in Ede ben je als Projectmanager Product Innovation verantwoordelijk voor het coördineren/begeleiden van het gehele productontwikkelingsproces van nieuwe en bestaande producten. Dit begint bij het voeren van gesprekken bij de klant samen met jouw Sales collega's tot het begeleiden van de productie van de eerste pilot producten.

Je gaat samen met jouw Sales collega's naar klanten om vanuit jouw kennis en ervaring met kunststoftechnologie te praten over de productwensen van de klant. Vervolgens ga je samen met het Innovation & Development (I&D) team in Ede aan de slag met deze wensen en vertaal je deze wensen met het team naar innovatieve concepten. De Designers uit het team zorgen voor het verder uit detailleren van de concepten tot produceerbare producten.

Tevens presenteer je tussentijds voorstellen bij de klanten en draag je zorg voor de afstemming met de klant gedurende het project. Je waakt over de planningen, kosten en deadlines. Daarnaast zorg je voor heldere rapportages en eventueel ondersteunend onderzoek (bijv. mouldflow analyses en FMEA trajecten). Tot slot, als Projectmanager Product Innovation begeleid je het project in de ontwikkelfase en draag je het over aan het interne Project Management team in Ede als het project daadwerkelijke overgaat tot productie.

Je rapporteert in deze functie aan de Director Innovation & Development.

Kortom, een verantwoordelijke rol in een jong, gedreven en creatief team, binnen een groeiend en innovatief bedrijf in Ede.

Wij zoeken

Als persoon ben je een echte teamplayer die met doorzettingsvermogen en oplossingsgericht denken een cruciale rol speelt. Je kunt omgaan met creatieve uitdagingen en tijdsdruk en je krijgt energie van het samenwerken met collega's van diverse afdelingen.

Belangrijk is dat je affiniteit/ervaring hebt met het hebben van klantcontact, gezien de rol die jij samen met de Sales collega's speelt in deze functie richting de klant in de beginfase en ook het contact wat je gedurende het project hebt met de klant. Het streven naar een optimaal technisch antwoord op soms complexe vragen van de (internationale) klantenkring van Weener Plastics vraagt daarnaast doorzettingsvermogen.

Verder herken je jezelf in begrippen als: teamspeler, initiatiefrijk, creatief, stressbestendig, flexibel en zelfstandig.

Verder breng je mee:

 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van HTS-Werktuigbouwkunde of HTS industrieel product ontwerp;
 • 3-5 jaar ervaring in project management binnen een I&D afdeling; bij voorkeur in de kunststoftechnologie;
 • Klaar voor een 2e of 3e stap in jouw loopbaan;
 • Communicatief sterk, waarbij je graag samenwerkt en een coördinerende rol op je kunt nemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal.

Wij bieden

 • Een veelzijdige functie binnen een jong en gedreven team. We zorgen voor een gedegen inwerktraject en we investeren graag in je (persoonlijke) ontwikkeling. Daarnaast bieden wij:
 • Een passend salaris; afgestemd op de achtergrond en ervaring die jij meebrengt;
 • Aantrekkelijke winstdeling;
 • Vitaliteitsbudget bijvoorbeeld voor besteding aan je sportabonnement, hardloopschoenen of voor ondersteuning door een diëtiste, fysio of leefstijlcoach;
 • Een regeling waarbij je met belastingvoordeel een fiets aan kunt aanschaffen;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Laptop en mobiele telefoon;
 • 24 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen zonder vastgestelde dagen of bouwvak sluiting en uiteraard 8% vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding vanaf 10 km woon-werk verkeer;
 • Wekelijks gratis vers fruit.

Over Weener Plastics

Weener Plastics (WP) Netherlands is een toonaangevende producent van hoogwaardige en complexe kunststof verpakkingsproducten. De vestiging in Ede ontwerpt, ontwikkelt en produceert functionele caps en closures. Duurzaamheid is een belangrijk en integraal onderdeel van onze strategie. We nemen allerlei maatregelen en initiatieven om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en we helpen klanten om die van hen te verminderen door duurzamere oplossingen aan te bieden. Klanten zijn fabrikanten van zowel multinationale merken als huismerken in de personal care, food en household industrie. Naast een vestiging in Ede heeft WP Netherlands nog een vestiging in Tilburg. Beide vestigingen zijn Excellence Centers binnen de wereldwijde Weener groep en focussen continue op technologische innovatie. Een zeer geavanceerd machinepark zorgt er binnen iedere vestiging voor dat producten zeven dagen per week, 24 uur per dag, kunnen worden gemaakt. Totaal telt WP Netherlands ongeveer 250 medewerkers, waarnaast er binnen onze Productie afdelingen ook flexibele arbeidskrachten werkzaam zijn.

Enthousiast?

Dan maken we graag kennis met je! Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Bas den Boer, Director Innovation & Development 0318-664620 of Christa Janzen (HR Officer) 06-11221114. Solliciteer met je CV via de sollicitatieknop. We streven ernaar om binnen 2 dagen contact met je op te nemen.

Contato

11 Jul 2022