Informações de contato

Zevenheuvelenweg 9
NL-5048 AN Tilburg
The Netherlands

P.O. Box 5023
NL-5004 EA Tilburg

Tel: +31 13 4657465
Fax: +31 13 4671782
CC: 55763685
IVA: NL851851034B01

HSE Officer

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voor Weener Plastics in Tilburg zijn we op zoek naar een zelfstandige HSE Officer, die komt te werken op de afdeling QESH. Ben jij op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van Gezond en Veilig werken, (Voedsel-)Veiligheid, Milieu en Kwaliteit? En krijg jij energie van het beheren en implementeren van procedures en voorschriften en de naleving hiervan? Stel jij hoge eisen aan veiligheid? Dan maken wij graag kennis met jou!

Jouw functie

Als HSE Officer bij Weener Plastics ben je verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van o.a. procedures en voorschriften op het gebied van Arbo, (voedsel-) veiligheid, milieu en kwaliteit, zodat aan alle wet- en regelgeving en klantspecificaties wordt voldaan. De HSE Officer ondersteunt de coördinatie, stimulering, evaluatie en verbetering van (voedsel-) veiligheid, milieu en kwaliteit binnen onze productielocatie in Tilburg. Werkzaamheden die ook bij jouw functie horen zijn:

 • Identificeren en beoordelen van gevaren, risico's, kansen en het uitzetten van acties;
 • Up-to-date houden van de managementsystemen en beheren van het digitale handboek;
 • Signaleren en rapporteren van afwijkingen op het beleid;
 • Zorgdragen voor een goede opvolging van oorzaakanalyse, afhandeling en verbetercyclus van incidenten, onveilige situaties en klantenklachten;
 • Meewerken aan de uitvoering van de wettelijke Risico-Inventarisatie & Evaluatie en het opstellen van het bijbehorende Plan van Aanpak;
 • Organiseren en begeleiden van interne-, klanten- en certificeringsaudits;
 • Tot slot vervul je de rol van preventiemedewerker en adviseer je medewerkers, directie en OR over Gezond en Veilig werken binnen onze organisatie.

De HSE Officer werkt samen met de Compliance Officer, Quality Engineers en de HSE Manager. Het team bestaat uit 5 collega's, die rapporteren van de QESH Manager.

Saiba mais...


Product Development Engineer | Tilburg | 32-40 uur

Tilburg | 32-40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voor onze locatie in Tilburg zijn wij op zoek naar een creatieve en initiatiefrijke Product Development Engineer met gevoel voor design en klantrelaties, die zin heeft in mooie uitdagingen binnen de verpakkingsontwikkeling. Heb jij ervaring in productontwikkeling en krijg je energie om samen met het team, bestaande uit totaal 5 collega's, te werken aan de ontwikkeling van kunststof verpakkingen? Wil je werken in een omgeving met veel dynamiek en ben je toe aan een nieuwe stap in jouw loopbaan? Dan komen we graag met jou in contact!

Weener Plastics (WP) Netherlands is een toonaangevende producent van hoogwaardige en complexe kunststof verpakkingsproducten. De vestiging in Tilburg ontwerpt, ontwikkelt en produceert caps en closures voor de Aerosol en Infant Nutrition Industrie, geproduceerd middels spuitgieten en bijbehorende technologieën. Duurzaamheid is een belangrijk en integraal onderdeel van onze strategie. We nemen allerlei maatregelen en initiatieven om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en we helpen klanten om die van hen te verminderen door duurzamere oplossingen aan te bieden. Klanten zijn fabrikanten van zowel multinationale merken als huismerken in de personal care, food en household industrie. Naast de vestiging in Tilburg heeft WP Netherlands nog een vestiging in Ede. Beide vestigingen zijn Excellence Centers (EC) binnen de wereldwijd opererende Weener Group en focussen continu op technologische innovatie. Een zeer geavanceerd machinepark zorgt er binnen iedere vestiging voor dat producten zeven dagen per week, 24 uur per dag, kunnen worden gemaakt. Totaal telt WP Netherlands ongeveer 250 medewerkers, waarnaast er binnen onze productieafdelingen ook flexibele arbeidskrachten werkzaam zijn.

Jouw functie

Als Product Development Engineer ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van kunststof verpakkingen en de daarbij in te zetten kunststoftechnologie. Je focus ligt met name op de design- en engineeringfase waarbij het klantcontact een belangrijke factor is. Je rapporteert aan de Directeur Innovation & Development. Na een gedegen inwerkperiode ben je medeverantwoordelijk voor:

 • Het in teamverband ontwikkelen en/of optimaliseren van nieuwe innovatieve kunststof (spuitgiet) verpakkingen voor diverse markten/klanten over de gehele wereld;
 • Door middel van 3D CAD (Siemens NX) verwerken van ruwe schetsen tot detail product tekeningen;
 • Het organiseren, analyseren en valideren van producten-testen;
 • Het verzorgen van heldere rapportages en presentaties;
 • Het signaleren en onderzoeken van nieuwe trends en ontwikkelingen in ons markt- en vakgebied.
 • Het onderhouden van goede contacten met klanten en leveranciers.
 • Het meewerken aan en/of begeleiden van diverse ontwikkelingsprojecten daarbij samenwerkend met onder andere de afdeling Project Management en Engineering;

Kortom, een verantwoordelijke rol in een jong, gedreven en creatief team, binnen een groeiend en innovatief bedrijf in Tilburg.

Saiba mais...


Onderhoudsmonteur Matrijzen

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voor onze locatie in Tilburg zijn wij op zoek naar een Onderhoudsmonteur Matrijzen op de afdeling Matrijzenonderhoud. Wil jij werken in de techniek, ben jij precies en nauwkeurig en is onderhoud jouw ding? Solliciteer dan direct en kom werken in het hart van ons bedrijf!

Jouw functie

Als Onderhoudsmonteur Matrijzen voer je onderhoudswerkzaamheden en reparaties uit aan de matrijzen van onze spuitgietmachines. Dit doe je aan de hand van werkopdrachten en bijbehorende instructies, zodat de matrijzen weer in optimale conditie zijn om zo snel mogelijk weer in productie genomen te worden. Werkzaamheden die bij jouw functie horen:

 • (De-)monteren van matrijzen en matrijsdelen;
 • Het conserveren (schoonmaken en smeren) van matrijzen en matrijsdelen en uitvoeren van controles t.a.v. mogelijke gebreken;
 • Herstel- en verbeterwerkzaamheden aan de matrijzen en hotrunner;
 • Collega's en/of externe partijen voorzien van werkinstructie;
 • Uitvoeren van kleine reparaties conform aanwijzingen en/of werktekeningen;
 • Het schoonmaken en onderhouden van gereedschappen, apparatuur en werkruimte.

Jij zorgt voor correcte opslag van de matrijzen en matrijsdelen wanneer ze gereed zijn en geeft ze op de juiste manier vrij voor productie. Omdat we Excellence Center zijn binnen de Weener Plastics groep willen we te allen tijde de beste prestaties laten zien. Daarom werken we aan continue verbetering. Jij werkt mee aan verbeterprojecten binnen de matrijzenonderhoudsdienst (MOD).

Saiba mais...


Maintenance Technician Machinery - Onderhoudsmonteur

Tilburg | 32 -40 uur

Weener Plastics Netherlands BV, Tilburg - Netherlands

Voor onze locatie in Tilburg zijn wij op zoek naar een Onderhoudsengineer - Technician. Wil jij werken in de hightech procesindustrie en wil jij meewerken aan de ontwikkeling van onze fabriek van morgen? Met jouw kennis van techniek lever je een bijdrage aan de maakindustrie waarbij we complexe producten ontwikkelen en produceren voor de Food, Nutrition en Personal Care markten. Ben jij een technicus met ervaring in elektro? Dan maken we graag kennis met jou tijdens een rondleiding in onze plant!

Weener Plastics (WP) Netherlands is een toonaangevende producent van hoogwaardige en complexe kunststof verpakkingsproducten. De vestiging in Tilburg ontwerpt, ontwikkelt en produceert functionele caps en closures. Duurzaamheid is een belangrijk en integraal onderdeel van onze strategie. We nemen allerlei maatregelen en initiatieven om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en we helpen klanten om die van hen te verminderen door duurzamere oplossingen aan te bieden. Klanten zijn fabrikanten van zowel multinationale merken als huismerken in de personal care, food en household industrie. Naast een vestiging in Tilburg heeft WP Netherlands nog een vestiging in Ede. Beide vestigingen zijn Excellence Centers binnen de wereldwijde Weener groep en focussen continu op technologische innovatie. Een zeer geavanceerd machinepark zorgt er binnen iedere vestiging voor dat producten zeven dagen per week, 24 uur per dag, kunnen worden gemaakt. Totaal telt WP Netherlands ongeveer 250 medewerkers, waarnaast er binnen onze Productie afdelingen ook flexibele arbeidskrachten werkzaam zijn.

Jouw functie

Als Onderhoudsengineer - Technician werk je aan oplossingen om storingen structureel te verhelpen. Jij zorgt ervoor dat een storing aan een volledig elektrische spuitgietmachine of automatische assemblagelijn snel wordt opgelost zodat het productieproces zo kort mogelijk stil staat. Tegelijkertijd werk je aan structurele oplossingen en informeer je collega's en stem je af hoe zij de machine of robot het beste kunnen bedienen om toekomstige storingen te voorkomen.

Naast de storingen die prioriteit krijgen, werk je aan het optimaliseren en tunen van het vision controle systeem, het installeren van een compleet nieuwe machine of deelname aan projecten t.a.v. continu verbeteren in de fabriek. Werkzaamheden die bij jouw functie horen:

 • Periodieke inspecties aan machines en apparatuur als spuitgietmachines, assemblagelijnen, randapparatuur en algemene bedrijfsinstallaties;
 • Het optimaliseren van assemblageprocessen (pneumatisch, elektrisch, servo-/vision systemen, robots en PLC automatiseringen);
 • Verhelpen van storingen in machines, robots, randapparatuur en unieke assemblagelijnen;
 • Installeren, testen en ombouwen van nieuwe technische hoogwaardige apparatuur en robots;
 • Modificatie- en revisie werkzaamheden.

Het TD- team bestaat uit 8 collega's die echt als een team samenwerken, waar ook ruimte is voor een grap en een goed gesprek. Je komt te werken in een dynamische omgeving waar je veel contact hebt met collega's in de productie.

Saiba mais...